vrijdag 6 februari 2015

Gebakken garnalen met komkommer

GEBAKKEN GARNALEN MET KOMKOMMER

3 appels (goudrenet, schone van Boskoop, golden delicious)
1 komkommer
1 ui
30 gram boter
1 theelepel geelwortel of gemalen komijn
10 centiliter kokosmelk
400 gram gekookte, gepelde garnalen
zout
versgemalen peper


Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schep er het zaad uit. Snijd de appels en komkommer in blokjes. Pel de ui en snipper hem.
Lat de boter smelten in een koekenpan en fruit er de ui in. Schep er de blokjes appel en komkommer en de geelwortel door. Bestrooi met zout en peper. Laat onder af en toe roeren 5 minuten sudderen op matig vuur.
Voeg de kokosmelk toe en schep er de garnalen door. Draai het vuur laag en laat alles 10 minuten sudderen.
Serveer dit heerlijk kruidige gerecht met gestoomde witte rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte
Een reactie plaatsen