vrijdag 6 februari 2015

Garnalenspiesjes

GARNALENSPIESJES

16 grote rauwe, ongepelde garnalen
2 limoenen
1 klein bosje verse koriander
2 tenen knoflook
1 chilipeper
1 eetlepel fijne tafelsuiker
1 theelepel chilisaus
zout

Verwarm de ovengrill voor of maak een houtskoolvuur aan.
Was de garnalen en dep ze droog. Pers het sap uit de limoenen en zet het sap weg. Was de koriander en hak de blaadjes fijn.
Pel de tenen knoflook. Was de chilipeper. Snijd de peper in de lengte doormidden. Verwijder het steeltje en de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn. Stamp de knoflook met de chilipeper tot een gladde pasta.
Meng in een kom de suiker met 1 opgehoopte theelepel zout. Voeg 2 eetlepels heet water toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. Roer er dan de knoflook-chilipasta door.
Schep er het limoensap en de chilisaus door. Strooi er de fijngehakte koriander over en meng goed.
Rijg steeds vier garnalen aan een in water geweekt satéstokje. Leg de spiesjes onder de hete ovengrill of boven gloeiendhete houtskool op de barbecue. Grilleer de spiesjes 10 minuten, waarbij je ze een keer omdraait.
Verdeel de saus over vier kleine kommen. Dien op.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte
Een reactie plaatsen