vrijdag 6 februari 2015

Arroz de Marisco (Portugal)

ARROZ DE MARISCO (SMEUÏGE ZEEVRUCHTENRIJST)

50 milliliter olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngesneden
1 tomaat, ontveld, fijngesneden
1 liter bouillon van garnalenkoppen en -schalen
200 gram levende venusschelpen, schoongeborsteld
200 gram levende kokkels, schoongeborsteld
200 gram levende mosselen, schoongeborsteld en baarden verwijderd
300 gram risottorijst
400 gram gekookte gepelde garnalen
2 eetlepels gehakte verse koriander


Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en groene paprika toe en bak ze 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn; roer af en toe. Voeg de tomaat en bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Open de venusschelpen, kokkels en mosselen. Dit gaat het gemakkelijkst door ze kort te stomen in een beetje water en het vlees uit de schelpen te halen zodra ze opengaan. Dit kunt u het beste in kleine porties doen. Bewaar de zeevruchten en de schelpen apart.
Voeg de rijst toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook en kook het 12 minuten tot de rijst zacht is. Het mengsel moet smeuïg zijn; voeg indien nodig meer bouillon toe. Voeg alle zeevruchten en de koriander toe, verwarm alles kort en garneer het gerecht met de schelpen.

4 personen

voedingswaarde : 484 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Een reactie plaatsen