vrijdag 6 februari 2015

Tagliatelle met fruits de mer

TAGLIATELLE MET FRUITS DE MER

800 gram kokkels
800 gram mosselen
400 gram verse tagliatelle
18 gekookte, grote garnalen
50 gram boter
25 centiliter slagroom
grof zeezout
zout
peper uit de molen


Laat de kokkels 2 uur weken in gezouten water (100 gram grof zeezout per liter water) om al het zand en vuil te verwijderen. Spoel de kokkels daarna een paar keer in schoon water tot het water helder blijft. Was de mosselen grondig. Laat ze uitlekken. Doe de schelpdieren in een pan. Leg er het deksel op en kook op hoog vuur, waarbij je de pan een keer of twee schudt, tot de schelpen open zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en haal ze uit de schelpen. Bewaar een paar kokkels en mosselen in de schelp voor het garneren. Giet het kooknat door een fijne zeef in een pan en zet weg. Kook de tagliatelle in 4 tot 5 minuten bijtgaar in een grote pan gezouten water. Neem halverwege een lint pasta uit het water en proef. Laat de pasta niet te gaar worden. Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Giet de pasta over in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Doe de pasta terug in de pan. Zet op een laag vuur en schep er de in kleine klontjes gesneden boter en de slagroom door. Schep er dan de kokkels, mosselen en garnalen door. Voeg het schelpdierenkooknat toe en schep alles om. Proef en breng op smaak met zout en peper. Dien direct op in voorverwarmde pastaborden. Garneer met kokkels en mosselen in de schelp.

4 tot 6 personen

weektijd / voor- / bereidingstijd : 2 uur / 20 / 20 minuten

gerechtsoort : pastagerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte
Een reactie plaatsen