vrijdag 6 februari 2015

Garnalenkroketten

GARNALENKROKETTEN

50 centiliter melk
30 gram boter
100 gram gezeefde bloem
1 ei
150 gram geraspte kaas
150 gram gekookte, gepelde Hollandse garnalen
droog broodkruim
1 citroen
peterselie
frituurolie
zout
versgemalen peper


Laat de melk op kamertemperatuur komen. Maak een bechamelsaus. Laat de boter smelten op laag vuur. Roer er dan met een houten lepel beetje voor beetje de bloem door. Giet er al roerend geleidelijk de melk in een dun straaltje bij tot je een mooie dikke, gladde saus hebt. Splits het ei. Doe de dooier in een kom en voeg wat zout en peper, de geraspte kaas en de garnaaltjes toe. Meng goed en schep er dan de bechamelsaus door. Zet de kom in de koelkast en laat de inhoud goed koud worden. Maak met het garnalenmengsel kroketten van 7 centimeter lang en 3 centimeter doorsnee. Klop in een schaal het eiwit los. Doe wat droog broodkruim of paneermeel in een andere schaal. Haal de kroketten een voor een eerst door het eiwit en dan door het droge broodkruim tot ze er rondom mee bedekt zijn. Verhit de frituurolie. Dompel de kroketten in de olie en frituur ze 2 tot 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.
Schik voor het serveren de kroketten op blaadjes sla en garneer met partjes citroen en gefrituurde peterselie.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte

Geen opmerkingen: