vrijdag 6 februari 2015

Zeebanketpizza

ZEEBANKETPIZZA

300 gram pizzadeeg
25 mosselen
150 gram inktvisringen
900 gram tomaten
4 eetlepels olijfolie
400 gram mozzarella
200 gram gekookte, gepelde garnalen
10 tot 12 zwarte olijven
1 eetlepel gedroogde oregano
zout
peper uit de molen


Rol het pizzadeeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek die net iets kleiner is dan een bakplaat van 30 x 40 centimeter. Bekleed de plaat met bakpapier en leg er het uitgerolde pizzadeeg op. Spoel de mosselen onder de koude kraan. Doe ze in een pan met een glas water. Leg er het deksel op en laat 3 minuten op hoog vuur koken tot de schelpen open zijn. Giet de mosselen af en neem ze uit hun schelpen. Kook de inktvisringen in 10 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. Pel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in grove blokjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op laag vuur en bak er de tomaten 10 minuten in. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Verhit de overgebleven olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de voorgekookte inktvisringen 5 minuten in. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strijk een laagje tomatensaus over het deeg. Strooi er de blokjes mozzarella, mosselen, inktvisringen, garnalen en olijven over. Bestrooi met wat zout en oregano. Bak 30 minuten in de oven. Dien zo uit de oven op.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 35 / 60 minuten

gerechtsoort : pizza

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte

Geen opmerkingen: