vrijdag 6 februari 2015

Quiche met zeebanket

QUICHE MET ZEEBANKET

250 gram uitgerold korstdeeg
1 kilogram mosselen
3 hele eieren + 2 eierdooiers
15 centiliter slagroom
15 centiliter melk
2 eetlepels pastis (of Pernod)
1 takje verse marjolein (of een snufje oregano)
250 gram gepelde roze garnalen
zout
peper uit de molen


Bekleed een met boter ingevette quichevorm van 24 centimeter doorsnee met het korstdeeg. Spoel de mosselen grondig onder de koude kraan. Doe ze in een pan, leg er het deksel op en laat ze ongeveer 3 minuten op hoog vuur koken tot de schelpen open zijn. Giet de mosselen af en bewaar 4 eetlepels van het mosselkooknat. Neem de mosselen uit hun schelpen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de dooiers, slagroom, melk, wat zout en peper, de pastis, het mosselkooknat en de gehakte marjolein. Meng de mosselen met de garnalen en strooi het mengsel uit in de deegschelp. Giet er het ei-roommengsel over en bak de quiche 30 tot 35 minuten in de oven. Dien direct op.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 40 minuten

gerechtsoort : hartige taart

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte
Een reactie posten