SCAMPI IN KNOFLOOK
75 gram boter (op kamertemperatuur)
2 knoflooktenen
1 theelepel gemalen chilipeper
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook
1 ui
1 blik kidneybonen (400 gram)
500 gram rauwe scampi
1 eetlepel olijfolie
Doe de boter in een kommetje. Pel de knoflook en pers de teentjes erboven uit. Meng de chilipeper, zout naar smaak en de helft van de kruiden erdoor.
Pel en snipper de ui. Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Pel de scampi, maar laat het staartstukje zitten.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten. Schep de bonen en de rest van de kruiden erdoor en laat alles 5 minuten zachtjes bakken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt de kruidenboter in een koekenpan en bak de scampi 5 minuten; keer ze af en toe.
Pureer de bonen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep de puree op borden en verdeel de scampi met de boter erover.
Lekker met broccoli en opgebakken rijst met bosuitjes.
4 personen
voedingswaarde : 286 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 15 / 5 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lnage, Joyce Huisman
zaterdag 1 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten