zaterdag 1 oktober 2022

Polpos Borrachos (Mexico)

POLPOS BORRACHOS (DRONKEN INKTVIS)

Alleen het buitenste omhulsel van de vis wordt bereid. Er is voorbereide inktvis verkrijgbaar, maar een hele inktvis fileren is eenvoudiger (en minder vervelend) dan het lijkt. Bestrooi uw handen met zout, zodat u de vis goed vast kunt pakken. Neem de tentakels in de ene hand en het lichaam in de andere en trek de vis uit elkaar. Zo trekt u de tentakels er met ingewanden en al uit. Voer de tentakels aan de kat.

1 kilogram inktvis
150 milliliter cognac
1½ liter tomatensaus
300 milliliter rode wijn
peper
zout
olijven ter garnering
kappertjes ter garnering


Maak de vis met een heleboel zout schoon en stamp hem goed fijn met een deegroller. Marineer hem een uur (of langer) in cognac.
Voeg zo veel water toe dat de vis net onder staat, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Afgieten en bouillon bewaren. Snijd de vis in blokjes van 2 – 3 centimeter.
Roer de visfond, tomatensaus en wijn door elkaar. Voeg peper en zout toe en laat de vis hierin nog 30 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer het gerecht met rijst en garneer het met olijven en kappertjes. Een stevige Californische wijn is ideaal voor zowel het koken als het glaasje erbij.

6 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexicaans kookboek : Exotische en authentieke recepten uit Zuid-Amerika / Roger Hicks

Geen opmerkingen: