ARROZ CON MARISCOS (RIJST MET ZEEVRUCHTEN)
2 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
300 gram risottorijst
2 teentjes knoflook, gepeld
1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
1 kippenbouillontablet
150 gram tuinerwten (diepvries)
2 bakjes fruits de mer (à 150 gram)
4 takjes peterselie, fijngehakt
1 limoen, in partjes
In braadpan olie verhitten. Ui en rijst in 5 minuten zachtjes glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen. Peper en bouillontablet erboven verkruimelen, 700 milliliter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst 10 minuten onafgedekt zachtjes koken. Tuinerwten en fruits de mer erdoor scheppen. Rijst in nog 10 minuten zachtjes gaar koken. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien en limoenpartjes op rijst leggen.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Veracruz en Tabasco, Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis
zaterdag 1 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten