SCHOLROLLETJES IN PIKANTE TOMATENSAUS
3 eetlepels jalapeñopeper (uit een potje)
100 gram Mon Chou
½ theelepel gedroogde oregano
snufje cayennepeper
8 enkele scholfilets
zout
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 rode Spaanse peper
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
125 milliliter zure room
Dep de jalapeñopeper droog en snijd de ringetjes fijn. Meng de jalapeñopeper met de losgeroerde Mon Chou, oregano en cayennepeper. Bestrooi de visfilets met zout, besmeer ze met het roommengsel en rol ze op. Zet ze vast met cocktailprikkers.
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in dunne schijfjes. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Verhit de olie en bak de ui, bleekselderij, Spaanse peper en paprika zachtjes 5 minuten. Roer de tomaat met het sap erdoorheen. Laat alles 10 minuten zachtjes koken en voeg zout naar smaak toe.
Leg de scholrolletjes in de saus en laat het geheel afgedekt nog 15 minuten zachtjes koken. Verdeel het gerecht over vier borden en schep de room erop.
Lekker met rijst en een komkommersalade.
4 personen
voedingswaarde : 358 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : visgerecht
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten