NACHO’S MET AVOCADOTOPPING EN GARNALEN
250 gram gepelde tijgergarnalen (diepvries)
1 avocado
2 tomaten
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel (cider)azijn
4 - 5 eetlepels olijfolie
1 - 2 theelepels Mexicaanse kruiden
2 knoflooktenen
1 rode Spaanse peper
3 wraptortilla’s
75 gram belegen geraspte Goudse kaas
Ontdooi de garnalen en pel ze. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de tomaten schoon, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng in een kom de avocado, tomaat, koriander en het bieslook met de azijn, 1 eetlepel olie en de Mexicaanse kruiden.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de knoflook en Spaanse peper. Bak de garnalen zachtjes 2 - 3 minuten mee; schep ze regelmatig om.
Verwarm de ovengrill voor. Steek met een ronde vorm (6 - 8 cm) uit elke tortilla 4 rondjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tortillarondjes knapperig. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en strooi er wat kaas over. Schuif de nacho’s onder de grill en laat de kaas smelten.
Leg de nacho’s op een schaal. Schep de avocadosalsa erop en verdeel de garnalen erover.
4 personen
voedingswaarde : 289 kcal p.p.
bereidings- /afwerkingstijd : 20 / 1 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : snack
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten