zaterdag 1 oktober 2022

Ensalada de Calamares (Jalisco, Mexico)

ENSALADA DE CALAMARES (INKTVISSALADE MET BONEN)

2 uien
1 laurierblad
1 theelepel zwarte peperkorrels
bosje peterselie
zout
600 gram inktviszakken
1 grote vleestomaat
1 groene paprika
1 verse peper, niet te scherp
1 blik kidneybonen (250 gram uitlekgewicht)
sap van 2 citroenen
versgemalen zwarte peper
mespunt cayennepeper
3 eetlepels olijfolie


Pel de uien. Snijd 1 ui in vieren en doe deze in een pan met ½ liter water, het laurierblad, de peperkorrels, peterselietakjes en ½ theelepel zout. Breng het water aan de kook.
Was de inktviszakken, snijd ze in dunne ringen en laat die boven een laag vuur 20 tot 25 minuten trekken in het water met de kruiderij.
Overgiet ondertussen de tomaten met kokend water, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzet. Snijd ze klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.
Snijd de peper in de lengte open en verwijder het zaad. Spoel hem af en hak hem fijn. Voorzichtig met het scherpe sap; kom niet met uw vingers bij uw ogen. Schep de bonen in een zeef, spoel ze kort af en laat ze uitlekken.
Hak de resterende ui en het peterselieblad fijn. Roer het citroensap, peper en cayennepeper, wat zout en de olijfolie door elkaar.
Schep de groenten in een schaal. Neem de inktvisringen uit de pan, laat ze uitlekken en dep ze droog. Voeg ze toe wanneer ze enigszins zijn afgekoeld. Schep de dressing door de ingrediënten en serveer de salade.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Jalisco, Mexico
gerechtsoort : salade

bron : Mexico (Koken in de wereld) / Julia Fernandez

Geen opmerkingen: