zaterdag 1 oktober 2022

Camarones a la Mexicana (Golf van Mexico, Mexico)

CAMARONES A LA MEXICANA (MEXICAANSE GARNALEN)

1 grote ui
4 eetlepels olie
3 teentjes knoflook
600 gram vleestomaten
1 verse peper, niet te scherp
zout
versgemalen zwarte peper
1 laurierblad
½ theelepel gedroogde tijm
30 gram verse koriander
8 tot 16 rauwe garnalen, ongepeld, kop verwijderd (elk ongeveer 30 gram)
limoensap om de garnalen te besprenkelen


Pel de ui en hak hem fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui hierin. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit en voeg ze toe.
Overgiet de tomaten met kokend water en ontvel ze. Verwijder het zaad en snijd ze klein. Snijd de peper in de lengte open, schraap leeg en spoel af. Snijd hem in dunne reepjes. Voorzichtig met het scherpe sap; kom niet met uw vingers bij uw ogen. Schep de kleingesneden tomaten en peper in de pan en bestrooi ze met peper en zout.
Voeg het laurierblad en de tijm toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen en indikken zonder het deksel. Verwijder het laurierblad wanneer bijna alle vocht verdampt is. Was de koriander, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
Pel de garnalen, snijd ze aan de rugzijde open en verwijder de donkere darm. Besprenkel ze met limoensap. Verhit de resterende olie in een andere koekenpan en bak de garnalen hierin 5 tot 6 minuten boven een hoog vuur. Keer ze halverwege.
Schep de tomatensaus op vier borden. Verdeel de garnalen erover. Schep er een klein beetje saus over en bestrooi het gerecht tot slot met fijngehakte koriander.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Golf van Mexico, Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexico (Koken in de wereld) / Julia Fernandez

Geen opmerkingen: