zaterdag 1 oktober 2022

Mexicaanse vissoep (Mexico)

MEXICAANSE VISSOEP

1 ui
3 knoflooktenen
1 wortel
¼ kleine witte kool
1 blik witte bonen (400 gram)
4 eetlepels olijfolie
500 gram gemengde zeevruchten (mosselen, inktvis, garnalen)
4 deciliter visbouillon
1 pot gekruide tomatensaus (500 gram)
125 milliliter crème fraîche
100 gram tortillachips
100 gram geraspte oude Goudse kaas


Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle reepjes. Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de ui, wortel en kool toe. Pers de knoflook erboven uit en bak alles 7 minuten. Bak de zeevruchten de laatste 2 minuten mee.
Verwarm de ovengrill voor. Schenk de bouillon en tomatensaus bij de groenten en breng de soep aan de kook. Voeg de bonen en crème fraîche toe; warm ze mee, maar laat de soep niet meer koken.
Schep de soep in ovenvaste kommen. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi ze met de kaas. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Lekker met stukken boerenbrood.

4 personen

voedingswaarde : 739 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: