zaterdag 1 oktober 2022

Veiras en Salsa Roja (Campeche, Mexico)

VEIRAS EN SALSA ROJA (SINT-JACOBSSCHELPEN MET PAPRIKA)

2 grote rode paprika’s
3 teentjes knoflook
1 verse peper, niet te scherp
2 eetlepels olie
zout
sap van ½ limoen
2 eetlepels slagroom
600 gram Sint-Jacobsschelpdieren, zonder schelpen en kuit
30 gram verse koriander
halve schijfjes limoen, ter garnering


Verwarm de oven voor op 250°C. Plaats de paprika’s 20 minuten op het ooster midden in de oven.
Pel ondertussen de teentjes knoflook. Snijd de peper open, schraap leeg en spoel af. Snijd hem klein. Voorzichtig met het scherpe sap; kom niet met uw vingers bij uw ogen. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de knoflook. Voeg vervolgens de stukjes peper toe.
Haal de paprika’s uit de oven, laat ze even afkoelen en ontvel ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Laat deze 5 minuten meebakken. Pureer de groenten in een keukenmachine en giet de saus in de pan. Voeg zout, limoensap en room toe. Verwarm de saus tot tegen het kookpunt en houd hem warm.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de schelpdieren 4 tot 5 minuten. Bestrooi ze daarbij met wat zout.
Was ondertussen de koriander, dep de blaadjes droog en hak ze bijna allemaal fijn. Roer de fijngehakte koriander door de saus. Schep de saus op vier voorverwarmde borden en verdeel de Sint-Jakobsschelpen erover. Garneer met blaadjes koriander en halve schijfjes limoen.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Campeche, Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexico (Koken in de wereld) / Julia Fernandez

Geen opmerkingen: