GARNALENSALADE
In Mexico geeft men bij het hoofdgerecht meestal een salade in plaats van een groentegerecht. Salades met vlees of vis worden natuurlijk als een aparte gang geserveerd.
1 ijsbergsla of 1 krop sla, bladen losgemaakt, of gemengde slasoorten
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels zure room
350 gram gekookte garnalen
75 gram gekookte sperziebonen, in stukjes
75 gram gekookte wortels, in staafjes
½ komkommer (125 gram), in stukjes
2 hardgekookte eieren, gepeld en grof gehakt
1 jalapeñopeper uit een potje, uitgelekt, ontzaad en gehakt
zout
Bekleed een grote slakom of dienschaal met de slabladeren van uw keuze. Klop in een kleine kom de mayonaise met de zure room. Zet weg.
Doe de garnalen, sperziebonen, wortels, komkommer, eieren en jalapeñopeper in een andere kom en schep alles om. Breng op smaak met zout.
Schep het mayonaisemengsel voorzichtig in de kom met het garnalenmengsel tot al die ingrediënten met de dressing bedekt zijn. Schep het mengsel vervolgens op het bedje sla en dien op.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : salade
bron : Mexico : Pikante en kruidige recepten uit heel Mexico / Elisabeth Lambert Ortiz
zaterdag 1 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten