zaterdag 1 oktober 2022

Mandarijnenmousse (Mexico)

MANDARIJNENMOUSSE

5 mandarijnen
2 eieren
200 gram suiker
1 limoen
4 blaadjes witte gelatine
1½ deciliter slagroom
125 milliliter crème fraîche


Boen 1 mandarijn schoon en rasp de schil. Pel de mandarijn en houd de partjes achter voor de garnering. Pel 2 mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes. Pers de laatste 2 mandarijnen uit en meet 35 milliliter sap af (de rest wordt niet gebruikt).
Splitst de eieren. Klop de eidooiers en 150 gram suiker schuimig en geel. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers de limoen uit, doe het sap in een pan met de helft van het mandarijnensap en breng het aan de kook. Zet de vlam laag. Klop het eimengsel erdoor en roer de stukjes mandarijn en de limoen- en mandarijnsap erdoor. Blijf kloppen tot het mengsel dik is en neem de pan van het vuur.
Week de gelatine 10 minuten in de rest van het mandarijnensap. Verwarm het sap in een klein pannetje en los de gelatine erin op. Giet het bij het eimengsel. Laat alles afkoelen tot het mengsel dik wordt. Klop de room stijf met de crème fraîche en spatel dit door het mengsel.
Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel ze door het mandarijnenmengsel. Doe alles over in kleine coupes. Zet de mousse 5 uur in de koelkast om op te stijven.
Neem de mousse uit de koekast en garneer met de partjes mandarijn.

4 personen

voedingswaarde : 509 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 minuten / 5 uur

land : Mexico
gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman

Geen opmerkingen: