TACO’S MET GARNALEN VERACRUZ
1 ui
1 groene paprika
1 groene Spaanse peper
2 tomaten
12 groene olijven met piment
4 bladeren ijsbergsla
1 eetlepel olijfolie
½ liter milde tacosaus
¼ theelepel gemalen komijn
500 gram rauwe grote garnalen
zout
8 tacoschelpen
125 milliliter crème fraîche
Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de olijven doormidden. Was de sla, dep de bladeren droog en snijd ze in reepjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en paprika 3 minuten. Voeg de peper, tomaat, olijven, tacosaus en komijn toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken; voeg de garnalen na 5 minuten toe. Breng het mengsel op smaak met zout. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vul de taco’s met wat sla en verdeel de garnalen erover. Schep op elke taco een halve eetlepel crème fraîche. Geef de rest van de sla en de saus erbij.
4 personen
voedingswaarde : 327 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gebied : Veracruz, Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten