SALADE ROUERGATE (SALADE MET ROQUEFORT)
groene sla naar keuze
50 gram Roquefort
olijfolie
azijn
peper
50 gram gepelde walnoten (facultatief)
Was en droog de sla. Prak de Roquefort (die je trouwens kunt vervangen door de goedkopere Bleu d’Auvergne, maar het smaakt dan wel anders) en vermeng hem met flink wat olijfolie en een heel klein drupje azijn. Zouten hoeft niet – de kaas is zout genoeg -, peperen wel. Meng deze saus met de sla en voeg, als je dat wilt, de walnoten toe.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Rouergue, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten