POMMES AU FOUR À LA CAILLEBOTTE (GEPOFTE AARDAPPELS MET KWARK EN BIESLOOK)
Caillebotte is een verse kaas die men maakt door ongepasteuriseerde zure koeien- of geitenmelk in kaasdoek te laten uitlekken. Kwark is een goede vervanging.
4 grote aardappels van 300 gram per stuk
zout
200 gram verse kwark of ricotta
2 eetlepels gesnipperde bieslook
Was de aardappels, droog ze af en wrijf de schil in met zout. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en leg ze 1¼ uur in een op 200°C voorverwarmde oven.
Keep de aardappels aan de bovenkant kruiselings open. Maak het kruim los met een vork. Schep er een grote lepelvol kwark op en garneer met de bieslook.
4 personen
gebied : Bretagne
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Bretagne / Michael Raffael
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten