maandag 31 oktober 2022

Brebis à la Compote (Aquitaine, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk)

BREBIS À LA COMPOTE (SCHAPENKAAS MET KERSENCOMPOTE)

400 gram verse kersen (of uit een pot)
2 deciliter rode wijn
1 takje verse rozemarijn
60 gram suiker
4 sneetjes muesli-notenbrood
200 gram harde schapenkaas (Manchego, Pecorino of Hollandse Polderland schapenkaas)


Eventueel van tevoren kersen ontpitten. In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen. Kersen 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt. Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.
Brood roosteren in broodrooster. Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden. Elk sneetje kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes. Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen. Kommetjes op vier borden zetten. Brood en kaas er omheen leggen.

6 à 8 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Aquitaine, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Frankrijk: Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: