maandag 31 oktober 2022

Makroud (Le Marais, Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

MAKROUD (GRIESMEELKOEKJES GEVULD MET DADELS)

500 gram griesmeel
125 milliliter maisolie
1 theelepel bakpoeder
½ eetlepel zuiveringszout (natriumwaterstofcarbonaat)
500 gram dadels, ontpit en fijngehakt
100 gram blanke amandelen, fijngehakt
100 gram pistachenoten, fijngehakt
rasp van 2 sinaasappelen
maisolie, om te bakken
100 milliliter suiker
100 milliliter vloeibare honing


Bak het griesmeel voorzichtig in een droge steelpan. Haal van de warmtebron en voeg de olie toe. Leng het bakpoeder en het zuiveringszout aan met 50 milliliter water en voeg het beetje bij beetje toe aan het griesmeel tot het een fijn deeg wordt.
Rol het deeg uit op plasticfolie tot een plak van 10 bij 30 centimeter en ongeveer 1 centimeter dik.
Meng de dadels, amandelen, pistachenoten en sinaasappelrasp door elkaar. Leg een strook van het mengsel op het deeg en vouw het om met behulp van de plasticfolie. Snijd het deeg in kleine stukken en laat het een uur rusten.
Verhit de olie en bak de deegstukjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen op een keukendoek.
Kook de suiker met 25 milliliter water op en voeg de honing toe. Dip de makrouds in dit mengsel en serveer ze warm.

4 personen

gebied : Le Marais, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : gebak

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: