ROQUEFORT MET PEER IN WIJNSIROOP
De saus bij dit bijzondere nagerecht met peer is een combinatie van vier verschillende smaken: zuur, zoet, kruidig en pittig. Heerlijk bij de volle, sterke smaak van de Roquefort.
1 rode peper, in de lengte gehalveerd
1 vanillestokje
1 citroen
2 kaneelstokjes
4 deciliter rode wijn
1 eetlepel balsamicoazijn
125 gram suiker
3 stevige peper
150 gram Roquefort
Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij het in de lengte in dunne repen. Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften elk in vier stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er in lange slierten af. Meng de peper, vanille, kaneel en citroen in een pan (geen aluminium) en voeg de wijn, balsamicoazijn en suiker toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en los de suiker erin op. Schil intussen de peren, snij de in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op het laagste vuur in 15 – 20 minuten zachtjes gaar sudderen. Neem de peren uit de siroop en kook de siroop op hoog vuur tot de helft in. Leg de peren weer terug in de siroop en laat ze hierin in 1 uur afkoelen. Leg op 4 borden elk 3 partjes peer en schep er wat van de siroop over. Snij de Roquefort in 4 stukjes en set deze naast de peer.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten
gebied : Aveyron, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair Frankrijk special, extra uitgave bij Tip Culinair mei 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten