FROMAGE DE CHÈVRE MARINÉ (GEMARINEERDE GEITENKAAS)
Voor dit gerecht worden stevige geitenkaasjes minimaal twee weken gemarineerd in een mengsel van olie met laurier, tijm, peperkorrels en gedroogde rode pepers. Gebruik vooral stevige, maar niet te droge kaasjes.
8 kleine ronde geitenkaasjes (van 50 gram per stuk)
2 blaadjes laurier
2 theelepels zwarte peperkorrels
2 takjes tijm
2 - 3 kleine gedroogde rode pepers
5 deciliter olijfolie
Kaasjes in glazen pot doen. Laurier, peperkorrels, tijm en rode pepers toevoegen. Zoveel olijfolie toevoegen tot kaasjes ruim onder staan. Pot afdekken en minstens twee weken op koele plaats laten staan (maar niet in de koelkast) alvorens kaasjes te gebruiken. Kaasjes zijn 4 weken houdbaar, ze zullen zachter worden als u ze langer bewaart. Kaasjes voor serveren laten uitlekken en stokbrood erbij geven. De pot met kruidige olie kan eventueel weer met nieuwe kaasjes gevuld worden. De olijfolie die overblijft kan in salades gebruikt worden.
8 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 2 weken
gebied : Dordogne, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : De nieuwe Franse keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten