SALADE PÉRIGOURDINE (GEMENGDE SALADE MET WALNOTEN EN GEITENKAAS)
In de Périgord wordt deze frisse salade met walnoten vaak geserveerd met eendenmaagjes of plakjes ganzenleverpaté en gerookte eendenborstfilet.
½ krop frisée (krulandijvie)
50 gram rucola
50 gram veldsla
1 teen knoflook
1 ½ eetlepel witte-wijnazijn
5 eetlepels walnotenolie
mespunt dijonmosterd
zout
versgemalen peper
75 gram walnoten, grof gehakt
4 kleine geitenkaasjes (Cabecou) of 1 rolletje geitenkaas van 100 gram, in 4 plakjes
Was de slasoorten, slinger ze droog en scheur de frisée in kleinere stukjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pers de knoflook uit boven een slaschaal. Voeg de azijn, olie en mosterd toe en klop alles in de kom tot een dressing. Voeg zout en peper naar maak toe.
Schep de slasoorten en noten luchtig door de dressing en verdeel de salade over 4 borden. Leg de geitenkaasjes op de bakplaat en laat ze lak onder de grill in enkele seconden iets smelten en kleuren. Schep de kaasjes met een pannenkoekmes op de salade en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Périgord, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair Frankrijk special, extra uitgave bij Tip Culinair mei 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten