maandag 31 oktober 2022

Fromage fort à la Beaujolaise (Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk)

FROMAGE FORT À LA BEAUJOLAISE (KAASPÂTÉ)

Maak deze pâté 10 tot 12 dagen van tevoren.

2 preien, gewassen
200 milliliter water
zout
versgemalen peper
50 gram geitenkaas, verkruimeld
50 gram volvette kaas, geraspt (Mozzarella of feta zijn goede magere alternatieven)
100 gram Bleu d’Auvergne, Bleu de Bresse of Roquefort, verkruimeld
175 milliliter droge witte wijn
1 eetlepel Marc de Bourgogne
25 gram zachte boter


Vul een steelpan met het water en doe er de prei in. Strooi er zout naar smaak bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Zeef de prei boven een kom en bewaar het kooknat.
Meng alle kaassoorten in een grote glazen kom. Giet er bijna al het kooknat, de witte wijn en de Marc bij en breng op smaak met wat zout en peper. Meng alles goed door tot er een zachte pasta ontstaat. Dek de kom af met folie en zet hem 10 tot 12 dagen op een warm plekje. Kom er niet aan.
Verwijder de folie na 10 tot 12 dagen en roer het mengsel door. Roer er de zachte boter door. Smeer de kaaspâté op stokbrood.

6 personen

gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Bourgondië / Réné Emin

Geen opmerkingen: