FOUDJOU (GEITENKAAS IN EEN POT)
Dit recept komt uit de Ardèche. Van oudsher wordt de pot nooit leeggemaakt en een kenner uit deze streek vertelt dat hij een huis weet waar men de bodem van de brêch – of pot – in geen 15 jaar heeft gezien. Eet dit gerecht met in de schil gekookte aardappelen die u tijdens de maaltijd pelt.
500 gram verse geitenkaas, fijngemaakt
500 gram harde geitenkaas, geraspt en gezeefd door een fijne zeef
3 eetlepels cognac
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
2 of 3 tenen knoflook, uit de knijper en door een zeef gewreven
2 eetlepels gedroogde kruiden (tijm, marjolein, oregano, bonenkruid), fijngewreven
Doe de verse en de harde kaas in een kom en besprenkel ze met de cognac en de olijfolie. Gebruik flink wat peper en voeg de knoflook toe, vervolgens het zout en de kruiden. Kneed het tot een gelijkmatig mengsel.
Vul een pot met deksel hiermee, dek hem af en laat het geheel 2 tot 3 maanden op een koele plaats rijpen.
Voor 1 kilogram geitenkaas
gebied : Ardèche, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : “La Cuisine au Fromage” door Pierre Androuet, in Eieren en Kaas (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten