maandag 31 oktober 2022

Perensalade met waterkers en roquefort (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PERENSALADE MET WATERKERS EN ROQUEFORT

2 rijpe peren
citroensap
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
een bos waterkers
100 gram roquefort


Roer van de olijfolie, citroensap, peper en zout een vinaigrettesaus. Schil de peren, verdeel ze in vieren en neem het klokhuis eruit. Snijd de peer in schijfjes en schep ze door de saus. Laat de vruchten 30 minuten marineren. Serveer de waterkers op 4 kleine bordjes. Verdeel roquefortkaas en de schijfjes perensalade als een voorgerecht.

4 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Margrietagenda 2001 : Met originele recepten uit de Provence / Lyndsay Bekouw

Geen opmerkingen: