FONDUE SAVOYARDE (KAASFONDUE)
1 stokbrood
2½ deciliter droge witte wijn
1 teen knoflook
175 gram emmentaler
175 gram Beaufort
175 gram gruyèrekaas
een scheutje kirsch
zout
versgemalen peper
Smeer de binnenkant van een fonduepan in met de gepelde teen knoflook. Giet de wijn in de pan en breng deze aan de kook. Voeg de verschillende, geraspte kazen toe en blijf roeren tot ze gesmolten zijn. Breng de fondue op smaak met een beetje zout en peper. Roer er tenslotte een scheutje kirsch door.
Zet de fonduepan op een spiritusbrander op tafel. Men doopt met behulp van een fonduevork stukjes brood in de kaasfondue, die wordt warm gehouden.
4 personen
gebied : Savoie, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten