maandag 31 oktober 2022

Fondue Savoyarde (Savoie, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

FONDUE SAVOYARDE (KAASFONDUE)

1 stokbrood
2½ deciliter droge witte wijn
1 teen knoflook
175 gram emmentaler
175 gram Beaufort
175 gram gruyèrekaas
een scheutje kirsch
zout
versgemalen peper


Smeer de binnenkant van een fonduepan in met de gepelde teen knoflook. Giet de wijn in de pan en breng deze aan de kook. Voeg de verschillende, geraspte kazen toe en blijf roeren tot ze gesmolten zijn. Breng de fondue op smaak met een beetje zout en peper. Roer er tenslotte een scheutje kirsch door.
Zet de fonduepan op een spiritusbrander op tafel. Men doopt met behulp van een fonduevork stukjes brood in de kaasfondue, die wordt warm gehouden.

4 personen

gebied : Savoie, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker

Geen opmerkingen: