maandag 31 oktober 2022

Groene salade met geitenkaas (Hérault, Occitanie, Frankrijk)

GROENE SALADE MET GEITENKAAS

400 gram gemengde sla
10 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
zout
(versgemalen) peper
2 theelepels Dijonmosterd
12 crottins de Chavignol
2 takjes tijm
6 eetlepels dunne honing


Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Was de sla en slinger hem droog. Roer in een kom een dressing van de olie, azijn, zout, peper en mosterd. Leg de salade erop. Leg de kaasjes naast elkaar in een platte ovenschaal. Pluk de tijmblaadjes van de steeltjes en roer ze door de honing. Verdeel de honing over de kaasjes en zet de schaal onder de grill tot de bovenkant begint te kleuren. Hussel de salade om en verdeel hem over kleine borden. Leg in het midden een warm kaasje en serveer direct. Geef er toast of geroosterd wit brood bij.

4 personen

gebied : Hérault, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aimé Guibert van Moulin de Gassac, in Gall & Gall magazine december 1998

Geen opmerkingen: