POTAGE À L’OSEILLE (ZURINGSOEP)
250 gram zuring
25 gram boter
1 grote ui, gepeld en in dunne plakken gesneden
500 gram aardappelen, geschild en in vieren gesneden
zout
versgemalen peper
1 kippenbouillonblokje
2½ liter water
2 eierdooiers
200 milliliter slagroom
Was de zuring grondig en snij hem grof.
Laat de boter smelten in een grote soeppan. Voeg de ui toe en fruit die op een matig vuur in 5 minuten goudgeel. Voeg al roerend 200 gram van de zuring toe en laat alles 2 tot 3 minuten koken. Voeg de aardappelen en zout en peper naar smaak toe. Verkruimel het bouillonblokje in de pan. Giet het water in de pan en laat aan de kook komen. Draai het vuur wat lager en laat aan de kook komen. Draai het vuur wat lager en laat het geheel 45 minuten trekken.
Laat de soep even afkoelen en pureer hem in een blender of keukenmachine. Warm de gepureerde soep weer op.
Meng de eierdooiers en de room in een kleine kom. Neem de soep van het vuur en voeg al roerend het e-roommengsel toe. Zet de pan soep terug op een laag vuur en roer hem zonder te laten koken tot hij dikker wordt. Snij de overgebleven 50 gram zuring fijn. Doe de soep over in een terrine, garneer met de zuring en dien op.
4 - 6 personen
gebied : Bourgondië, Bourgogne, Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Bourgondië (Koken in Frankrijk) / Réné Emin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten