CUISSES DE GRENOUILLES À LA FAÇON DE JACQUES LES OMELETTES (GEGRATINEERDE KIKKERBILLETJES)
48 paar kleine kikkerbilletjes
2 sjalotten, fijngehakt
1 teen knoflook, gepeld en gehakt
2 takjes peterselie, gehakt
300 gram broodkruim, gezeefd
zout
peper
400 gram boter, gesmolten en afgekoeld
Meng de sjalotten met de knoflook, de peterselie en het broodkruim. Kruid de kikkerbilletjes met zout en peper, en haal ze even door de afgekoelde boter. Bedek ze daarna goed met het broodkruimmengsel.
Smeer een diepe ovenschotel flink in met boter. Leg hierin de kikkerbilletjes, vul de ruimte ertussen op met het broodkruimmengsel en giet de rest van de gesmolten boter erover. Bak het gerecht 15 tot 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is.
4 personen
gebied : Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Cuisine d’Auvergne, door Amicale des Cuisiniers et Pâtissiers Auvergnats de Paris, in Warme Voorgerechten (Praktisch Koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten