PERZIKEN MET WIJNSIROOP
4 perziken
1½ deciliter droge witte wijn
50 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel roze peperbessen
Perziken schillen, halveren en pit verwijderen. In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend laten oplossen. Perziken in pan leggen en op laag vuur 3 minuten verwarmen. Perziken voorzichtig keren en nog 3 minuten verwarmen.
Perziken uit pan in schaal scheppen. Achtergebleven vocht op hoog vuur in 5 minuten tot siroop inkoken. Over perziken schenken. Peperbessen erover strooien. In koelkast afgedekt ½ dag laten intrekken.
Op grote schaal perzikhelften leggen. Siroop erover sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 minuten / 4 uur / 5 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : AllerHande juni 1997
donderdag 20 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten