POIRES AU VIN (PEREN IN WIJN)
6 grote stoofperen
1 fles goede rode wijn
1 stuk pijpkaneel of 1 theelepel kaneelpoeder
300 gram poedersuiker
½ liter water
1 likeurglas peren-eau de vie (facultatief)
Schil de peren maar laat de stelen eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan met de suiker, de wijn, de kaneel en het water. Zet er een deksel op en laat gedurende 35 à 50 minuten koken (prik er af en toe in om te weten of ze gaar zijn). Neem de peren daarna voorzichtig uit de pan en zet ze in een dienschotel.
Laat het kooknat indampen tot de helft. Laat het afkoelen en voeg er de alcohol bij. Giet de saus over de peren. Serveer het gerecht zeer koel.
6 personen
gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het kookboek uit Lyon / Ginette Hell-Girod
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten