POIRES WILLIAM POCHÉES AU VIN ROUGE (IN RODE WIJN GEPOCHEERDE PEREN)
6 Williams peren
1 liter rode wijn
1 glas Marc de Bourgogne (desgewenst)
500 milliliter water
300 gram suiker
1 – 2 pijpjes kaneel
VRUCHTENPUREE
200 gram frambozen
3 eetlepels water
200 gram suiker
150 gram zwarte bessen
100 gram rode bessen
sap van 1 limoen
Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe de rode wijn, Marc, het water, de suiker en kaneel in een steelpan. Breng de inhoud aan de kook en draai dan het vuur lager. Doe de peren in het vocht en laat ze 15 tot 17 minuten pocheren, waarbij u ze af en toe omdraait. Neem de pan van het vuur en laat de peren 2 uur in het pocheernat afkoelen.
Maak intussen de vruchtenpuree. Meng de frambozen met het water en de suiker in een steelpan. Breng het water tegen de kook aan en laat alles 10 minuten sudderen. Doe er de zwarte en rode bessen en het limoensap bij en laat alles weer aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat alles 7 tot 8 minuten sudderen. Passeer het mengsel dan door een fijne zeef in een kom, waarna u de pitjes en velletjes weggooit. Laat de puree 2 uur afkoelen, het laatste uur in de koelkast.
Giet de puree in een dun laagje in 6 dessertborden. Zet een peer in het midden met het steeltje naar boven.
Dit dessert kan zowel warm als koel worden geserveerd.
6 personen
gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Bourgondië (Koken in Frankrijk) / Réné Emin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten