PRUNEAUX AU VIN DE BOURGOGNE (PRUIMEN IN BOURGOGNEWIJN)
750 gram gedroogde pruimen zonder pit
koude thee
rode Bourgognewijn
1 sinaasappel
1 citroen
175 gram suiker
1 kaneelstokje
Laat de pruimen een nacht, of eventueel enkele uren weken in de koude thee. Laat ze uitlekken en leg ze in een pan samen met de suiker, het kaneelstokje en de in plakken gesneden sinaasappel en citroen. Giet er zoveel wijn op dat alles onderstaat. Breng alles aan de kook en laat de pruimen ongeveer 20 minuten zo zacht koken dat ze heel blijven. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappel- en citroenplakken. Zet de pruimen enige tijd koel weg.
4 personen
gebied : Mâcon, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten