donderdag 20 oktober 2022

Waterkerssalade met garnalen en grapefruit (Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

WATERKERSSALADE MET GARNALEN EN GRAPEFRUIT

2 rode grapefruits
1 theelepel mosterd
zout
peper
1 deciliter olijfolie
20 grote gekookte garnalen (totaal 600 gram)
2 bosjes waterkers


Met dunschiller schil van grapefruit snijden. Grapefruitschil in pan met koud water aan de kook brengen, afgieten en laten afkoelen. Schil daarna in hele dunne reepjes snijden. Rest van schil van grapefruits verwijderen en boven kom partjes vruchtvlees uit grapefruit snijden. Sap dat vrijkomt opvangen. Rest van grapefruit uitknijpen en ook dit sap opvangen. Mosterd, zout, peper en 5 eetlepels grapefruitsap in kom doen. Al roerende olijfolie in dun straaltje toevoegen. 4 Eetlepels dressing over garnalen schenken, afdekken en minstens 2 uur in koelkast laten marineren. Waterkers, grapefruitpartjes en -schil, garnalen en rest van dressing mengen en over borden verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 15 minuten / 2 uur

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voor- of hoofdgerecht

bron : Tip Culinair september 1998

Geen opmerkingen: