POIRES AU VIN ROUGE (PEREN IN RODE WIJN)
4 handperen
½ fles Beaujolais
100 gram suiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
1 sinaasappel
Laat de wijn met de suiker, kaneel, kruidnagel en in plakken gesneden sinaasappel minstens drie kwartier zachtjes koken. Zeef het vocht. Schil de stevige, niet te rijpe peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peren in een pan waarin ze nét passen. Giet de wijn erbij en laat de peren ongeveer 15 minuten op een laag vuur stoven. Laat de peren in het vocht afkoelen.
Verdeel de peren over de borden en begiet ze met de siroopachtige wijn.
4 personen
gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten