donderdag 20 oktober 2022

Poires au Vin Rouge (Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

POIRES AU VIN ROUGE (PEREN IN RODE WIJN)

4 handperen
½ fles Beaujolais
100 gram suiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
1 sinaasappel



Laat de wijn met de suiker, kaneel, kruidnagel en in plakken gesneden sinaasappel minstens drie kwartier zachtjes koken. Zeef het vocht. Schil de stevige, niet te rijpe peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peren in een pan waarin ze nét passen. Giet de wijn erbij en laat de peren ongeveer 15 minuten op een laag vuur stoven. Laat de peren in het vocht afkoelen.
Verdeel de peren over de borden en begiet ze met de siroopachtige wijn.

4 personen

gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker

Geen opmerkingen: