ESCARGOTS À LA BRESSANTE (SLAKKEN MET ROOMSAUS)
1 blik escargots (500 gram), gepocheerd in court-bouillon
40 gram boter
3 sjalotjes, zeer fijn gehakt
1 teentje knoflook
zout
peper
1 glaasje droge witte bourgogne
1 takje dragon
200 milliliter crème fraîche
Verwarm de escargots in het blikvocht terwijl u de saus bereidt. Verhit de boter in een koekenpan en bak het teentje knoflook en de sjalotjes erin. Voeg wat zout en peper, de wijn en de dragon toe. Laat de wijn op een matige warmtebron inkoken en verwijder de knoflook.
Laat de escargots uitlekken en schep ze door de hete saus. Roer de crème fraîche erdoor, controleer de smaak en laat het geheel doorkoken tot de saus begint te binden. Dien op in aparte aardewerken schaaltjes (ramequins) met hapklare stukjes toost, besmeerd met knoflookboter en een groene salade.
4 personen
gebied : Bresse, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De traditionele Franse keuken, door Brigitte Tilleray, in De lekkerste gerechten van de wereld, samengesteld door Vera Zielstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten