donderdag 20 oktober 2022

Compote d'Abricots (Alès, Occitanie, Frankrijk)

COMPOTE D’ABRICOTS (ABRIKOZENCOMPOTE)

500 gram abrikozen
150 gram suiker
3½ deciliter water
1 vanillestokje
2 eetlepels kirsch


Dompel de abrikozen even in heet water en verwijder de schillen. Breng het water samen met de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pitten. Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes meekoken. Verwijder het vanillestokje. Roer, zodra de compote is afgekoeld, de kirsch door de siroop. Zet de abrikozencompote enige tijd in de koelkast.

4 personen

gebied : Alès, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker

Geen opmerkingen: