COMPOTE D’ABRICOTS (ABRIKOZENCOMPOTE)
500 gram abrikozen
150 gram suiker
3½ deciliter water
1 vanillestokje
2 eetlepels kirsch
Dompel de abrikozen even in heet water en verwijder de schillen. Breng het water samen met de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pitten. Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes meekoken. Verwijder het vanillestokje. Roer, zodra de compote is afgekoeld, de kirsch door de siroop. Zet de abrikozencompote enige tijd in de koelkast.
4 personen
gebied : Alès, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten