zondag 3 oktober 2021

Xoi Nuoc Dir A (Vietnam)

XOI NUOC DIR A (GESTOOMDE RIJSTPUDDING MET KOKOSSAUS)

300 gram kleefrijst
1 eetlepel zout
7½ deciliter dunne kokosmelk
4 eetlepels bruine basterd- of rietsuiker
1½ deciliter water
3½ deciliter dikke kokosmelk


Was de rijst en doe hem in een pan; voeg zout en dunne kokosmelk toe. Breng afgedekt op matig vuur aan de kook; temper het vuur en kook zacht verder tot de rijst een dikke, zachte pasta wordt.
Lepel de massa in een licht ingevette, vierkante bakvorm van 25 centimeter. Dek af met aluminiumfolie en prik die aan 2 hoeken door. Zet de vorm op een pan kokend water en stoom tot de rijstmassa stevig is. Laat koud worden en zet hem in de koelkast.
Roer de bruine suiker door het water en breng aan de kook. Temper het vuur en kook zonder roeren tot de stroop iets kleverig wordt. Laat ook koud worden en zet in de koelkast.
Snijd voor het serveren de rijstkoek in nette stukjes. Giet er wat siroop en dikke kokosmelk over.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: