VIT SOT PLUM (GEFRITUURDE EEND MET PRUIMENSAUS)
½ eend van 1 kilogram
zout
witte peper
maïzena of waterkastanjemeel
olie om te frituren
2 deciliter kippenbouillon
3 eetlepels pruimensaus
½ theelepel chilisaus
Hak de eend in nette stukken en wrijf deze in met zout en peper. Druk ze stevig in de maïzena en frituur de stukken eend 7 minuten in de hete olie tot ze gaar en zeer krokant zijn. Laat uitlekken en schik op een verwarmde schotel. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer beide sausen erdoor. Laat kort zachtjes koken en bind de saus met 1 theelepel maïzena, aangelengd met wat koud water. Giet deze saus over de stukken eend en serveer direct.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten