CA XAO XA TAY (VISREEPJES MET SATÉSAUS)
500 gram platvisfilet
maïzena
7½ deciliter olie om te frituren
1 middelgrote ui
½ middelgrote wortel, in schijfjes
4 broccoliroosjes
2 eetlepels satésaus
Snijd de filets in reepjes van 2 centimeter breed en haal ze licht door de maïzena. Bak ze goudgeel in de olie en laat uitlekken. Giet de pan af, veeg deze uit en verhit opnieuw 2 eetlepels olie. Snijd de ui van kruin tot wortelaanzet in schijfjes en verdeel in ringen. Roerbak de ui, wortel en broccoli 2 minuten in de olie en voeg de satésaus toe. Roer tot de saus glad en warm is. Voeg de vis weer toe en warm nog even voorzichtig door. Dien de vis meteen op.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten