VIT HAP NAM (EENDESTOOFPOT MET CHINESE CHAMPIGNONS)
½ eend van 1 kilogram
maïzena
olie om te frituren
6 gedroogde grote Chinese champignons, geweekt
24 strochampignons (blik), uitgelekt
3 lente-uien
5 centimeter gemberwortel, fijngehakt
60 gram dunne bamboescheuten (blik), in schijfjes
2 eetlepels oestersaus
7½ deciliter kippenbouillon
zout
peper
Hak met een hakmes dwars op de botten en verdeel de eend in nette delen. Bestrooi deze met maïzena en schud het teveel af. Verhit de olie en bak de eend goudbruin en krokant.
Schep de eend met een schuimspaan in een aardewerken pot of kasserol. Knijp de champignons uit en verwijder de stelen; voeg met de strochampignons toe. Snijd de lente-uien in stukjes van 4 centimeter en voeg ze ook toe met de gember, bamboe, oestersaus en bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en laat 1½ uur zachtjes stoven op het fornuis of in de oven tot de eend helemaal gaar is. Proef de saus, bind desgewenst met aangelengde maïzena. Serveer dit gerecht in de pot.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten