zondag 3 oktober 2021

Cua Rang Muoi (Vietnam)

CUA RANG MUOI (‘ZOUT-EN-PEPER’ KRABBEN)

6 middelgrote rauwe krabben
2 eetlepels zeezout
3 eetlepels plantaardige olie
8 tenen knoflook, uitgeperst
6 lente-uien, gesnipperd
1 volle eetlepel zwarte peperkorrels, iets geplet
verse rode en groene chilipepers, gesnipperd
verse takjes koriander


Kraak het buikschild van de krabben en haal e oneetbare delen eruit. Spoel de krabben af en laat ze uitlekken. Deel de krabben in vieren met een groot koksmes of hakmes; laat de poten en scharen eraan zitten. Leg de stukken in een grote pan en zet ze onder koud water met zout. Laat ze 30 minuten staan en dan uitlekken. Spoel ze af, laat weer uitlekken en dan drogen.
Verhit de olie in een grote pan en bak de geperste knoflook 2 minuten. Voeg de krabben toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg dan de lente-uien en peper toe en wat zeezout. Bak verder tot de krabben helemaal gaar zijn; voeg een heel klein beetje water toe om ze mals en vochtig te houden.
Serveer de stukken krab met een garnering van gesnipperde chilipeper en takjes koriander.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: