TAPIOCA-KOKOS DESSERT
100 gram tapioca
1¼ liter water
125 gram rijstebloem
snuf zout
groene of rode voedselkleurstof
2½ deciliter suikersiroop
2½ deciliter dikke kokosmelk
5 deciliter dunne kokosmelk
schaafijs
vruchten naar keuze
Kook de tapioca gaar en transparant in het water; laat goed uitlekken. Vermeng de rijstebloem met zout en koud water tot een dik beslag en kleur dit groen of rood. Breng een pan water zachtjes aan de kook. Pers het rijstdeeg door de grove gaten van een rasp tot grote korrels en laat ze in het water vallen. Kook nog even als ze gaan drijven en schep ze over in koud water. Vermeng in dessertbordjes tapioca en rijstdeegkorrels. Giet er een scheutje siroop over en daarna wat dikke en dunne kokosmelk. Voeg geschaafd ijs toe om te koelen. Voeg naar wens in schijfjes gesneden fruit toe.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten