zondag 3 oktober 2021

Zoetzure visblokjes (Vietnam)

ZOETZURE VISBLOKJES

1 ei
750 gram in blokjes gesneden visfilet (kabeljauw of iets degelijks)
zout
75 gram bloem
olie voor het frituren
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
1 in plakjes gesneden wortel
½ schoongemaakt, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt rood pepertje
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
2 eetlepels aardappelmeel
1½ deciliter water


Klop het ei met wat water los in een diep bord. Bestrooi de blokjes vis met wat zout en wentel ze achtereenvolgens door het losgeklopte ei en de bloem.
Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en bak hierin de blokjes vis in 8 minuten mooi bruin en gaar. Houd de blokjes gebakken vis warm op een schaal.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de ringen prei, de plakjes wortel, de fijngehakte rode peper en de geraspte gemberwortel toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de azijn, de sojasaus, de vissaus en de suiker toe. Schep alles goed dooreen. Maak het aardappelmeel aan met het water. Roer het papje door het groentemengsel tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
Schenk de zoetzure saus over de warm gehouden visblokjes en serveer het gerecht onmiddellijk.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: