VIETNAMEES ROERGEBAKKEN VARKENSVLEES
Een snel-klaar-gerecht waarbij u alleen eenvoudig warme rijst serveert.
100 gram mager varkensvlees, in dunne plakken gesneden
1½ eetlepel nuoc mam (vissaus)
1 theelepel basterdsuiker
½ theelepel zwarte peper
2 centimeter gemberwortel, fijngehakt
2 grote lente-uien, fijngesnipperd
3 eetlepels plantaardige olie
300 - 400 gram verse taugé
Snijd de plakjes vlees in reepjes en doe ze in een bord. Voeg de vissaus, suiker, peper en gember toe. Vermeng alles goed en laat 20 minuten trekken. Roerbak het vlees in de olie tot het iets bruin is, voeg de lente-uien toe en bak ze kort mee. Voeg de taugé toe en roerbak maximaal ½ minuut.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten