GEKOOKTE GROENTEN MET TAHOE
500 gram tahoe
1 liter plantaardige olie
6 kousenbandbonen, in stukken van 5 centimeter
1 middelgrote wortel, in schijven
1 middelgrote ui, in schijfjes
12 broccoliroosjes
1 stengel bleekselderij, in schuine schijven
3 deciliter dunne kokosmelk
zout
witte peper
donkere sojasaus
½ theelepel suiker
gedroogde garnalen (naar wens)
Leg de tahoe op een plat bord met daarop een zware snijplank. Laat zo 1 uur staan om het teveel aan water eruit te persen. Laat de tahoe uitlekken en snijd in blokjes van 3 centimeter. Verhit de olie en frituur de blokjes goudbruin en krokant; laat ze uitlekken.
Schep 1½ eetlepel van de olie in een wok en roerbak de groenten 3 - 4 minuten. Voeg 1 deciliter water toe, kokosmelk, zout en peper; laat alles 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en suiker en voeg de tahoe toe. Laat nog 4 - 5 minuten zachtjes stoven. Serveer deze groentemix met gekookte rijst.
Noot: Deze schotel wordt extra smakelijk met een handje gedroogde garnalen. Week ze eerst 30 minuten in warm water.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten